Quest door het landschap

Quest door het landschap

Erfgasten heeft samen met bezoekerscentrum Mar en Klif een tablet-route ontwikkeld over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. In Mar en Klif hangen een aantal tablets. Op elke tablet staan meerdere leuke opdrachten.

Mammoeten, archeologie, piraten, vissen, kleien, puzzelen, spelen …

Je leest of beluistert eerst de opdracht op de tablet, speelt een spelletje, of kijkt een filmpje en gaat daarna aan de slag.

Zo kruip je o.a. in de huid van een archeoloog en ga je op zoek naar vondsten uit een ver verleden en probeer je een ‘mammoetskelet’ in elkaar te puzzelen. Je kunt een trechterbeker kleien, vissen uit de Zuiderzee vangen, met een projector tekenen, braakballen pluizen, een stins en een boerderij bouwen, weidevogels en hun kuikens bij elkaar zoeken met het elektrospel en nog veel meer.

De route heeft twee versies, de ene is geschikt voor kids in de leeftijd van 4-7 jaar (onder begeleiding) en de andere voor kids in de leeftijd van 8-12 jaar.

Juist het ervaren en het ontdekken staat voorop, de tablets zijn geen doel opzich maar juist aanvullend. De hier onder geplaatste foto's spreken voor zich.

 

foto-24-11-16-19-21-22

foto-24-11-16-19-21-14

foto-24-11-16-17-42-46

foto-24-11-16-17-42-32

 

One thought on “Quest door het landschap

  1. Wat zijn jullie goed bezig, hier word ik als ambassadeur van het landschap helemaal enthousiast van.
    Is het ook een idee dat ik dit door geef aan de leerkracht van de plus groep van Nije Gaast. Die wil hier vast iets mee doen!
    Groeten en veel succes!! Maaike van der Velde-Damstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *