blog

Vijf dingen die Erfgasten voor uw museum of stad kan doen

Vijf dingen die Erfgasten voor uw museum of stad kan doen

Wat doen die Erfgasten? Van interactiever maken van jouw museumcollecties tot ontwikkelen van mobiele ontdekkingsreizen door de stad. Vijf dingen waarmee wij uw erfgoed van vondsten tot foto’s, letterlijk tot leven brengen in een inspirerend verhaal dat niemand wil missen.

Erfgasten is een samenwerkingsverband van mensen met meer dan twintig jaar ervaring in het onderwijs en professionals die veel verstand hebben van multi-touch eBooks, audio-gidsen voor smart-phones en presentaties. Met een een simpele aanraking van het scherm komt Erfgoed en de toekomst tot leven.

Onze producties zijn geschikt voor iPad, iPad-Pro, iPad-mini, Macbook pro. De audiogidsen zijn op elk mobiel platform te gebruiken. Daarnaast leveren wij content die optimaal tot zijn recht komt via verschillende mediaspelers. Kortom, wij zorgen dat elke bezoeker uw erfgoed letterlijk onder zijn vingers beschikbaar heeft. Wij kunnen er voor zorgen dat uw bezoeker wordt meegenomen in een verhaal, alsof hij er deel van uitmaakt.

We brengen uw foto’s en collecties tot leven

De tijd dat hordes mensen afkomen op doodstil erfgoed, volop aandacht hebben voor stille objecten in vitrines en oude foto’s aan de muur, hij is voorbij. De bezoeker wil meegesleept worden. Het gevoel hebben dat hij een reis maakt door jouw museum of bezoekerscentrum. Als hij een wandelroute bewandelt, wil hij meer zien dan het pad dat voor hem is uitgestippeld. Hij wil niet alleen een indruk krijgen van wat de mensen honderden jaren geleden in dit gebied deden, hij wil het ook zien. Aanraken. Reizen door de tijd. Kijken naar het bouwwerk dat er niet meer staat en er doorheen lopen. Wij beschikken over de technieken waarmee wij alle Erfgoed, maar ook toekomstvisies en waardevolle inzichten samenbrengen in een beeldend en inhoudelijk sterk verhaal. De afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan met het maken van interactieve tentoonstellingen op iPads en audiotours voor de smartphone. Hiermee wekken wij uw verhalen, filmmateriaal, foto’s en andere prachtige objecten tot leven in een huisstijl en vorm die past bij de uitstraling van uw museum, stad, natuurgebied of bezoekerscentrum.

We vertalen uw verhaal in een eBook

Heeft u uw collectie wel eens bekeken als een spannend boek dat iemand niet meer kan wegleggen en iedereen wil lezen? In iBooks, een product van Apple en bestuurd door hun besturingssysteem IOS, kunt u niet alleen heel simpel teksten en foto’s bundelen en ordenen tot een chronologisch verhaal, u kunt er tientallen diepere lagen aan toevoegen. En elke doelgroep in uw interactieve boek subtiel de kant op sturen die hem of haar op zijn wenken bedient. Erfgasten, een samenwerking van mensen met ervaring in het onderwijs en met een gezonde kijk op digitaliseren van bestaande producten, kennen de mogelijkheden van iBooks Author. Een speciale editie van dit eBook over de Elfstedentocht is te zien in het Fries Scheepvaartmuseum.

We weten hoe wij kinderen kunnen boeien

Een aantal mensen in het samenwerkingsverband Erfgasten heeft meer dan twintig jaar ervaring in het basisonderwijs. We weten hoe we een ogenschijnlijk lastig verhaal kunnen vertalen in een meeslepend digitaal en interactief avontuur voor kinderen. Dat basisscholen niet bestaan uit acht groepen met kinderen, maar uit honderden verschillende persoonlijkheden met elk hun eigen spanningsboog. Hoe belangrijk plaatjes zijn. Dat kinderen in een verhaal graag de ruimte willen hebben om hun fantasie de vrije loop te laten en hun eigen pad willen bewandelen. Onlangs maakten wij 'Quest door het landschap' voor jonge bezoekers van Mar en Klif. Een bezoekerscentrum in het oudste deel van Friesland.

We kennen de mogelijkheden van izi. TRAVEL

izi. TRAVEL heeft een app en website ontwikkeld waarmee u een fantastisch middel in handen heeft om uw stad, museum en erfgoed in woord en beeld te laten zien. Er zijn steden die via deze techniek tientallen wandelingen voor hun bezoekers hebben uitgestippeld door gebouwen, oude stadscentra en musea. Erfgasten is een partner van izi. TRAVEL en weet de weg binnen deze techniek.

We helpen u om een projectplan te maken waar een subsidiegever enthousiast van wordt

De landelijke en Europese overheid stimuleert beheerders van archieven en collecties om hun Erfgoed waar mogelijk digitaal vast te leggen. Zo hopen zij alles te beschermen tegen de tand des tijds, zodat mensen op alle plekken in de wereld online of via apps kunnen genieten van ons Erfgoed. Ook hoopt de overheid dankzij deze digitaliseringsslag dat kinderen, hun kinderen en tientallen generaties daarna nog kunnen genieten van ons rijke heden en verleden. Er is veel subsidie beschikbaar die dit financieel mogelijk maakt. Erfgasten kan u helpen met een projectplan waar een subsidiegever enthousiast van wordt. Hoe? Door heldere doelen te formuleren en een duidelijke planning te maken.

Wij hebben een netwerk van professionals

Fotografen, tekstschrijvers en vertalers. In de afgelopen jaren hebben we contact gelegd met betrouwbare professionals. Daardoor kunnen we niet alleen bestaand materiaal een meer interactieve uitstraling geven, maar in overleg met u, ook nieuwe beelden en teksten laten maken die uw interactieve verhaal nog krachtiger en professioneler maakt.

Wij ontzorgen

Wat wij doen heeft niets te maken met hogere wiskunde. Het heeft alles te maken met het slim gebruiken en combineren van technieken die anderen al hebben ontwikkeld. Terwijl wij in nauw overleg met u tijd investeren in waar wij goed in zijn, het verbeteren, digitaliseren en doelgerichter maken van uw Ergoed en collecties, kunt u doorgaan met het runnen van uw museum, bezoekerscentrum of stad. Vult u hieronder uw wensen in? Dan zorgen wij dat ze interactief worden..